Πού και πού, είναι καλό να παινεύουμε το σπίτι μας. Κλείνοντας το πρώτο εξάμηνο του 2014, ο απολογισμός μας εξακολουθεί να είναι πολύ θετικός. Η κίνηση στο blog έχει σταθεροποιηθεί σε πάνω από 12.000 επισκέψεις το μήνα, ενώ οι αναγνώστες μας, σε βάθος χρόνου έχουν αναδείξει με χαρακτηριστική ευστοχία τα καλύτερα άρθρα που έχουμε γράψει ποτέ.

Σημείο αναφοράς στην αναζήτηση Google

Ενδεικτικό της εκτίμησης του κοινού για την αξιοπιστία των άρθρων μας είναι το πλήθος των δημοσιεύσεων που έρχονται σε πολύ υψηλές θέσεις στην αναζήτηση στο Google. Παρακάτω θα αναφέρουμε μόνο δέκα-έντεκα, τα οποία εμφανίζονται όχι απλά στην πρώτη σελίδα, αλλά στην πρώτη θέση!

Βιταμίνη D3

Αν και το άρθρο έχει γραφεί πριν περίπου 4 χρόνια, εξακολουθεί να είναι το πρώτο αποτέλεσμα στο Google, για τη φράση αναζήτησης «βιταμίνη d3». Άξιο αναφοράς: το τέταρτο αποτέλεσμα είναι αναδημοσίευση του δικού μας.

 

Google search: «βιταμίνη d3»

Google search: «βιταμίνη d3»

 

 Βιταμίνη Κ2

Το άρθρο μας για το απαραίτητο συνοδευτικό της βιταμίνης D3, δηλαδή τη βιταμίνη Κ2, ήταν από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, σχετικό με το αντικείμενο που δημοσιεύτηκε σε ελληνικό blog και έχει κρατήσει την πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τώρα.

 

Google search: «βιταμίνη κ2»

Google search: «βιταμίνη κ2»

 

Υγρό πόσιμο κολλαγόνο

Στη σειρά άρθρων «αστικοί μύθοι», βλέπουμε από πιο κοντά θέματα τα οποία αποτελούν λίγο ως πολύ δοξασίες και όχι αλήθειες, όπως για παράδειγμα τα τεστ δυσανεξίας, τα ενεργητικά βραχιολάκια και διάφορα άλλα. Μακράν το πιο δημοφιλές άρθρο της σειράς είναι εκείνο για το υγρό πόσιμο κολλαγόνο. Γύρω από το προϊόν αυτό έχει στηθεί χορός εκατομμυρίων, αλλά επιστημονικά δεδομένα δεν υπάρχουν.

Ειρωνεία της τύχης για όσους ψάχνουν να το αγοράσουν, η αναζήτηση «υγρό πόσιμο κολλαγόνο» στο Google δίνει ως πρώτο αποτέλεσμα το δικό μας άρθρο, το οποίο είναι μάλλον αρνητικό!

 

Google search: «υγρό πόσιμο κολλαγόνο»

Google search: «υγρό πόσιμο κολλαγόνο»

 

Φυσικές αισθήσεις

Τα διατροφικά θέματα όμως δεν είναι τα μόνα με τα οποία ασχολούμαστε. Είναι και για μας τους ίδιους έκπληξη το ότι ένα σχετικά δύσκολο άρθρο, το οποίο καταπιάνεται με φυσική, νευρολογία, γνωστική ψυχολογία και κάμποσες υπονοούμενες φιλοσοφικές μπηχτές, έρχεται πρώτο στην αναζήτηση του όρου «φυσικές αισθήσεις». Συμπεράσματα του άρθρου;

  • Ερώτηση: «Θέ μου, πόσο μπλε ξόδεψες για να μη σε βλέπουμε!» -Απάντηση: «Καθόλου. Τα χρώματα υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό μας, είναι παράγωγο της επεξεργασίας του εγκεφάλου μας και όχι ιδιότητα της φύσης. Και ναι, μπορεί ο καθένας να βλέπει μέσα στο κεφάλι του διαφορετικά χρώματα».
  • Ερώτηση: «Αν ένα δέντρο πέσει και δεν υπάρχει κανείς δίπλα του να το ακούσει, θα κάνει θόρυβο;» -Απάντηση: «Όχι»
  • Ερώτηση: «Είμαστε πνευματικές οντότητες ντυμένες με γήινα ρούχα;» -Απάντηση: «Εάν κρίνουμε από το ότι η νευροψυχολογία έχει δείξει πως χάνοντας την αίσθηση του σώματος, χάνουμε την βασικό σημείο αναφοράς της προσωπικότητας και του “Εγώ”, θεωρούμε ότι η ερώτηση είναι ατελής και παραπλανητική».
  • Ερώτηση: «Το προσωπικό βίωμα αποδεικνύει την αυθεντικότητα μιας θρησκείας;» -Απάντηση: «Όχι, το βίωμα είναι παράγωγο της επεξεργασίας του εγκεφάλου. Ο τρόπος επεξεργασίας εξαρτάται από τον προγραμματισμό του εγκεφάλου. Το ίδιο εξωτερικό ερέθισμα, με διαφορετική επεξεργασία σε έναν λαό θα παράγει το βίωμα Α, ενώ λόγω διαφορετικής επεξεργασίας σε μια άλλη κουλτούρα θα παράγει το βίωμα Β»

 

Google search: «φυσικές αισθήσεις»

Google search: «φυσικές αισθήσεις»

 

Πρωινό με αυγά

Αν και η Stratos’ Sphere καταπιάνεται κυρίως με θέματα διατροφής, το πρώτο μέχρι στιγμής άρθρο μας με συνταγές έρχεται πρώτο στην αναζήτηση Google. Το θέμα; Τέσσερις ιδέες για πρωινό με αυγά!

Google search: «πρωινό με αυγά»

Google search: «πρωινό με αυγά»

 

Δομημένη Αναβλητικότητα

Ένα άρθρο ψυχολογίας και διαχείρισης χρόνου και εργασιών, το οποίο δείχνει πώς μπορούμε να μετατρέψουμε ένα μειονέκτημα του χαρακτήρα μας (την αναβλητικότητα) σε παραγωγικό εργαλείο!

 

Google search: Δομημένη Αναβλητικότητα

Google search: «Δομημένη Αναβλητικότητα»

 

 Ψυχικά ώριμοι άνθρωποι

Ένα δεύτερο άρθρο ψυχολογίας, το οποίο μάς βάζει σε μερικές δύσκολες συγκρίσεις σε σχέση με το τι ΔΕΝ κάνουν οι ψυχικά ώριμοι άνθρωποι. Κατάφερε να πάει στην πρώτη θέση στο Google μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες από τη δημοσίευσή του!

 

Google search: «ψυχικά ώριμοι»

Google search: «ψυχικά ώριμοι»

 

 Παρενέργειες αντισυλληπτικών Yasmin

Το blog μας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που έπιασε την υπόθεση των παρενεργειών ενός εκ των δημοφιλέστερων αντισυλληπτικών και το ανέδειξε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 

Google search: «yasmin αντισυλληπτικά παρενέργειες»

Google search: «yasmin αντισυλληπτικά παρενέργειες»

 

 Αλλάζοντας τα φώτα στο Vodafone Joy

Το μικρό και φτηνό Android κινητό Vodafone Joy ήταν από τα πρώτα που έβαλαν τους Έλληνες στην ιδέα των εναλλακτικών ROM και της παραμετροποίησης στα μέτρα τους. Με πάνω από 20.000 επισκέψεις σε έξι μήνες και γύρω στα 900 σχόλια, το άρθρο αυτό πιστεύω ότι συνέβαλε τα μάλλα!

 

Google search: «vodafone joy 845»

Google search: «vodafone joy 845»

 

Επτά τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ

Υπάρχουν και άρθρα μας που έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή, χωρίς κανείς να ξέρει ότι ήταν δικά μας. Το άρθρο για τις επτά τροφές προς αποφυγή έγινε πολύ δημοφιλές, πολύ γρήγορα. Αναδημοσιεύτηκε σε μεγάλα site, έχει κάνει το γύρο του internet και το λάβαμε ακόμα και μέσω email από πάμπολλους ανθρώπους που δεν ήξεραν καν ότι το είχαμε γράψει εμείς. Αυτό συμβαίνει όταν δεν αναφέρονται οι αρχικές πηγές.

Το αρχικό είναι εδώ: https://laspas.gr/2011/12/25/7/

 

Google search: «επτά τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ»

Google search: «επτά τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ»

 

Αποσμητικά και ανθιδρωτικά

Άλλο ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν δεν αναφέρονται οι αρχικές πηγές. Το άρθρο της Stratos’ Sphere για αποσμητικά και ανθιδρωτικά γεμίζει σχεδόν όλη την πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων της Google, αλλά κανείς δεν το ξέρει: Τα περισσότερα άρθρα της πρώτης σελίδας έχουν μέσα αντιγραμμένο το δικό μας κείμενο!

Το αρχικό άρθρο είναι εδώ: Αποσμητικά και ανθιδρωτικά

 

Google search: «αποσμητικά ανθιδρωτικά»

Google search: «αποσμητικά ανθιδρωτικά»

Stratos Laspas
Ακολουθήστε!