Γενόσημα φάρμακα: Τρικυμία εν κρανίω
Και εκεί που έχεις μόλις αναδημοσιεύσει ένα κείμενο που φαίνεται λογικό, έρχεται την αμέσως επόμενη μέρα, ο ίδιος ιστότοπος, να δικαιώσει αυτό που έχεις αναφέρει στην αναδημοσίευση· ότι, δηλαδή, η εποχή μας θα προσφέρει άφθονο υλικό στους ιστορικούς, οικονομικούς αναλυτές, κοινωνιολόγους και ψυχαναλυτές του μέλλοντος.
Πώς; Δημοσιεύοντας ένα άρθρο που θυμίζει συνομωσιολογίες πρώιμης εφηβικής ηλικίας. Παρακάτω το αναδημοσιεύω, ως τεκμήριο της σύγχυσης όσων ξεβολεύονται, μαζί με ορισμένα εμβόλιμα δικά μου σχόλια (και με διορθωμένη την αρχική ορθογραφία του κειμένου, που έβγαζε μάτι).
Συμπέρασμα: Να ενημερώνεστε διαβάζοντας τα πάντα, αλλά να μην πιστεύετε τίποτα εξ ορισμού! Χρησιμοποιήστε την Κοινή Λογική για φίλτρο!
Επί του θέματος, διαβάστε εδώ μια μικρή εισαγωγή για τα γενόσημα φάρμακα και στη συνέχεια, δείτε παρακάτω το αρχικό κείμενο και τις παρατηρήσεις μου:
Γεροντοκτονία! - Μείωση πληθυσμού κατά 7% με τα γενόσημα για εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ!
Μαζική εξόντωση του πληθυσμού με μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια θα επιφέρει το νέο καθεστώς που επέβαλε η τρόικα για την κατάργηση της συνταγογράφησης των παλιών ασφαλών συνταγών για χάρη των φθηνών γενοσήμων. Και έχει ιδιαίτερη σημασία που αυτό δεν το λέει ο ένας κλάδος που υποτίθεται ότι θίγεται από τα νέα μέτρα, αλλά οι ίδιοι οι φαρμακοποιoί που ευννοούνται από τη νέα ρύθμιση αφού αυτοί πλέον θα δίνουν το νέο φάρμακο και όχι οι γιατροί!
[Παρατήρηση] Δεν έχω διαβάσει τον νόμο, αλλά από τα συμφραζόμενα στην παράγραφο αυτή, καταλαβαίνω ότι οι γιατροί θα συνταγογραφούν τη δραστική ουσία και οι φαρμακοποιοί θα δίνουν το αντίστοιχο γενόσημο σκεύασμα. Δεν βλέπω πώς αυτό θα ευνοεί τους φαρμακοποιούς. Τη συνταγογράφηση την κάνουν οι γιατροί. Οι φαρμακοποιοί πουλάνε το σκεύασμα. Σε σχέση με πριν, το μόνο που αλλάζει είναι ότι οι γιατροί δεν εισπράττουν μίζα από τις φαρμακευτικές για να προωθούν ένα συγκεκριμένο φάρμακο και ότι οι φαρμακοποιοί βγάζουν λιγότερα κέρδη, αφού το κέρδος τους υπολογίζεται επί της αξίας του φαρμάκου που πουλάνε· και τα γενόσημα είναι έως και 80% φτηνότερα, άρα τόσο λιγότερα θα είναι και τα αντιστοιχούντα τελικά κέρδη. [Τέλος Παρατήρησης]
Έτσι λοιπόν, τα νέα μέτρα όπως αποκαλύπτουν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και διαβάζουμε στο http://www.ygeianews.gr η εφαρμογή της πώλησης όχι φαρμάκων αλλά της … πρώτης ύλης των φαρμάκων (!!!) για λόγους οικονομίας, αποτελεί μια “αντιεπιστημονική, αντικοινωνική, διάτρητη και αποσπασματική” πολιτική υγείας.
[Παρατήρηση] Για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε, διαβάστε εδώ τι ακριβώς είναι τα γενόσημα φάρμακα. [Τέλος Παρατήρησης]
Σύμφωνα με το CIA World Factbook ο συνολικός μέσος όρος ζωής σήμερα είναι 79,38 έτη από τα οποία οι άνδρες ζούν 76,85 χρόνια και οι γυναίκες 82,06 χρόνια. Πρακτικά θέλουν να προχωρήσουν σε μείωση των συνταξιούχων με δραστικό τρόπο και αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Οι Γερμανοί κάνουν αυτό που ξέρουν από τον Β’ΠΠ. Προχωρούν σε “τελικές λύσεις”. Και έχουν βρει εδώ τους εγχώριους συνεργάτες που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια σημαίνει εξοικονόμηση δαπανών στο χώρο των συντάξεων και της περίθαλψης της τάξεως των πέντε δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό θέλουν να γλιτώσουν και βάζουν μπροστά τα γενόσημα. Η μείωση του πληθυσμού της χώρας υπολογίζεται σε 7%.
[Παρατήρηση] Η επιστήμη και ο Λιακόπουλος σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Προφανώς, οι Γερμανοί πληρώνουν τις συντάξεις των Ελλήνων από την τσέπη τους, άρα όσο λιγότεροι συνταξιούχοι Έλληνες, τόσο καλύτερα για τους Γερμανούς. Κάτι από την (εξαιρετική σε σύλληψη, αλλά μέτρια σε εκτέλεση) ταινία «2030: Aufstand der Alten», μου θυμίζει αυτό… Βάλε και λίγο CIA, πέτα και καναδυό νούμερα ξεκάρφωτα, έδεσε η σάλτσα. Λογικά άλματα, λήψη του ζητουμένου, ασύνδετες προτάσεις, βγάζει κανείς νόημα; [Τέλος Παρατήρησης]
“Το μόνο κριτήριο που υπήρχε δεν ήταν η διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά μια στενή λογιστική αντίληψη εξοικονόμησης πόρων - από τα εύκολα”, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος. “Η Υγεία όμως, δεν είναι λογιστική εγγραφή στις δαπάνες. Αυτό οδήγησε σε ένα νόμο-τέρας, που δεν θα ισχύει για πολύ καιρό, καθώς θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αντιφάσεων και των ανεφάρμοστων μέτρων που περιέχει”.
Ανέφερε, δε, ένα παράδειγμα: “Υποτίθεται ότι ο νόμος έγινε για εξοικονόμηση πόρων. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία μέριμνα στα νοσοκομεία για τα ενέσιμα αντικαρκινικά φάρμακα, όπου για ένα θεραπευτικό cocktail μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο 10ml από ένα σκεύασμα 250ml και αξίας χιλιάδων ευρώ, και το υπόλοιπο να πεταχθεί. Μιλάμε για εκατομμύρια. Και όταν οι φαρμακοποιοί μιλάμε για νοσοκομειακές συσκευασίες και για εξορθολογισμό γενικά στις συσκευασίες, η πολιτεία κωφεύει”.
Όσον αφορά στη φαρμακευτική δαπάνη, οι διεθνείς μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχει ευθεία αντιστοιχία ανάμεσα στην κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη και στο προσδόκιμο επιβίωσης . Αν για τους Έλληνες η κατά κεφαλή δαπάνη περιοριστεί σε 23 € τον μήνα, πάμε στο επίπεδο των χωρών με προσδόκιμο επιβίωσης μέχρι 75 χρόνια, μακριά από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που έχουν προσδόκιμο πάνω από 80 χρόνια.
[Παρατήρηση] Ποιες μελέτες; Με ποια δεδομένα; Εάν όλα τα άλλα παραμείνουν ίδια και μειώσω τα διαθέσιμα κονδύλια, το καταλαβαίνω, να ανησυχεί κάποιος ότι θα πέσει η ποιότητα. Εάν όμως, αντί να ανοίγω μια συσκευασία των 250ml, να χρησιμοποιώ τα 10ml και να πετάω τα υπόλοιπα 240ml, πάρω μια συσκευασία των 50ml, χρησιμοποιήσω τα 10ml και πετάξω τα υπόλοιπα, δεν θα έχω οικονομία; Αυτό σημαίνει ότι προσφέρω μειωμένης ποιότητας υπηρεσίες; Αν, αντί να πληρώσω ένα φάρμακο 2 ευρώ, πάρω ένα γενόσημο που κάνει ακριβώς το ίδιο και πληρώσω 30 λεπτά, δεν θα έχω οικονομία; Θα προσφέρω μειωμένης ποιότητας υπηρεσίες; Εάν, εκεί που αγόραζα χάπια σε συσκευασία των 1000 και πέταγα τα 600 όταν έληγαν, τα αγοράσω τώρα σε συσκευασία των 500 και στο τέλος πετάξω μόνο τα 100, δεν θα έχω οικονομία; Θα προσφέρω μειωμένης ποιότητας υπηρεσίες; Μικρότερο κόστος, μικρότερες μίζες, μεγαλύτερες φωνές… Παλιότερα, το έλεγαν «προφάσεις εν αμαρτίαις»… [Τέλος Παρατήρησης]
Και μην μας πουν ο κ. Λοβέρδος και η κ. Δρέττα ότι τρομοκρατούμε τον κόσμο. Τρομοκράτης δεν είναι αυτός που ενημερώνει για την πραγματικότητα, αλλά αυτός που με τις αποφάσεις του θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σημαίνει συντομότερη και χειρότερη ζωή!
[Παρατήρηση] Διακινδυνεύω μια πρόβλεψη: εάν/όταν μπει μηχανογράφηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα νοσοκομεία, εάν/όταν αρχίσουν να έχουν οικονομικές καταστάσεις, απολογισμούς και απογραφές υπό τον έλεγχο ορκωτών λογιστών και εάν/όταν μπουν φυλακή καμμιά 100σταριά τρωκτικά (από απλούς αποθηκάριους έως γιατρούς και Διευθυντές), η εξοικονόμηση θα πάει στο 50%, το λιγότερο. Σημαίνει αυτό ότι θα προσφέρω μειωμένης ποιότητας υπηρεσίες; [Τέλος Παρατήρησης]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια
Ευχαριστώ. Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μόλις εγκριθεί.
Το σχόλιο δεν στάλθηκε. Ελέγξτε το όνομα και το κείμενο και δοκιμάστε ξανά.
Στάλθηκαν πολλά σχόλια σε λίγο χρόνο. Δοκιμάστε ξανά αργότερα.