Ονομάζομαι Στράτος Λάσπας και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο, με τη σύζυγό μου και τα τρία παιδιά μας. Τα πρώτα 20 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας εργάστηκα ως operations manager, internal auditor και quality control manager στον επενδυτικό, χρηματιστηριακό και τραπεζικό τομέα. Επί πολλά χρόνια είχα να αντιμετωπίσω έντονο καθημερινό στρες, γρήγορους ρυθμούς και αυξημένες ευθύνες, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπιζα θέματα υπερφαγίας, συναισθηματικής υπερφαγίας, δίαιτες γιο-γιο, καθώς και περιόδους με έντονη άσκηση που εναλλάσσονταν με περιόδους χωρίς καθόλου άσκηση.

Άρχισα να ενδιαφέρομαι για τους τομείς της προσωπικής ανάπτυξης, του διαλογισμού, της διατροφής ως μέσου διατήρησης της καλής υγείας, καθώς και των φυσικών θεραπειών, όταν χρειάστηκε να ξεπεράσω ορισμένες προσωπικές προκλήσεις σε θέματα υγείας. Το ενδιαφέρον μου για το ανθρώπινο σώμα, τους παράγοντες που το επηρεάζουν, τη διατροφή και την υγεία έγινε ακόμα πιο έντονο στη συνέχεια, στην προσπάθειά μου να μάθω και να καταλάβω πώς θα μπορούσα να κάνω το καλύτερο δυνατό διατροφικά για τα παιδιά μας.

Με το πέρασμα των χρόνων και μέσα από ατελείωτες ώρες κριτικής μελέτης και προσωπικής εργασίας, απέκτησα γνώσεις, πείρα και βαθύτερη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, το οποίο μου έδωσε τη δυνατότητα να αρχίσω το παρόν προσωπικό blog σε θέματα κυρίως υγείας και διατροφής, τα άρθρα του οποίου έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή και έρχονται πρώτα στα αποτελέσματα αναζήτησης του Ελληνικού Google.

Έμαθα από πρώτο χέρι πως οι δίαιτες δεν δουλεύουν, ότι υπάρχει πάντα ένα κρυμμένο (ή και όχι τόσο κρυμμένο) μήνυμα μέσα στην εκάστοτε σχέση μας με το φαγητό και την τροφή και ότι το να δείξουμε κατανόηση, συμπόνια και αποδοχή στον εαυτό μας και να γίνουμε φίλοι με το σώμα μας, είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσουμε να βοηθάμε τους εαυτούς μας. Από εκεί και πέρα, η αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης ήταν θέμα χρόνου.

Μετά τις σπουδές μου και την πιστοποίησή μου ως Eating Psychology Coach & Mind-Body Nutrition Coach, διά χειρός Marc David από το Institute for the Psychology of Eating, βάζω το λιθαράκι μου για έναν καλύτερο κόσμο, συμβουλεύοντας, καθοδηγώντας και βοηθώντας ανθρώπους να βοηθήσουν τον εαυτό τους σε θέματα με τη διατροφή τους και τα σωματικά τους συμπτώματα, βάζοντας σε εφαρμογή τις ίδιες αρχές, τις τεχνικές, τις στρατηγικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από τους καλύτερους coaches του κόσμου!