Collecting thoughts, giving them meaning and having fun while at it

Βλέπουμε όλοι τα ίδια χρώματα;

Βλέπουμε όλοι τα ίδια χρώματα; Είναι το κόκκινο που εγώ βλέπω στο μυαλό μου κόκκινο, το ίδιο που βλέπει και κάποιος άλλος στο μυαλό του; Για να είμαστε ακριβείς, όχι! Άλλωστε, το έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο:

Φυσικές αισθήσεις – Ο θόρυβος ενός δέντρου που πέφτει.

Τα χρώματα που βλέπουμε (όπως και όλες οι υπόλοιπες από τις πέντε αισθήσεις μας) δεν είναι «αυθύπαρκτες» ιδιότητες της φύσης, αλλά αποτέλεσμα νοητικής επεξεργασίας του εγκεφάλου μας· άρα, υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό μας!

Παρακάτω έχουμε βρει και σας προτείνουμε ένα βίντεο που εξηγεί την υπόθεση με τρόπο πολύ παραστατικό, αλλά ταυτόχρονα και επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Ακόμα και αν σας δυσκολέψει λίγο (δίνει πολλή και συμπυκνωμένη γνώση), θα πάρετε ιδέες και για το πώς όλα αυτά επηρεάζουν τη γνωσιακή διαδικασία μέσα στον εγκέφαλό μας, το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας και το πώς αυτό μας κάνει να διαφέρουμε νοητικά από άλλα συγγενή ανθρωποειδή…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=evQsOFQju08]

Stratos Laspas
Ακολουθήστε!

2 Σχόλια

  1. Stratos Laspas

    Και εμείς για την υποστήριξη!

  2. Mary Givetsi

    Στο blog σου έρχομαι κάθε φορά που θέλω να μάθω κάτι. Σ’ευχαριστώ!

Μοιραστείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

© 2024 Stratos' Sphere

Θέμα εμφάνισης από τον Anders NorenΠάνω ↑