Σε ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους «φίλους» οι Έλληνες χρήστες του Facebook;

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Mashable, μας παρουσιάζει την εξαιρετική εργασία που έχει γίνει από τη Mia Newman, απόφοιτο του πανεπιστημίου Stanford σε Διεθνείς Σχέσεις, όσον αφορά την ανάλυση των «σχέσεων φιλίας» μεταξύ διαφόρων χωρών.

Το εντυπωσιακό για την Ελλάδα; Η κατάταξη των χωρών στις οποίες έχουν τους περισσότερους «φίλους», οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα:

  1. Κύπρος
  2. Αλβανία
  3. Βουλγαρία
  4. Γερμανία
  5. Ηνωμένο Βασίλειο

Πέρα της προφανούς εξήγησης για την Κύπρο, έχω την αίσθηση ότι κυρίαρχο ρόλο εδώ παίζει η μετανάστευση. Αλβανοί και Βούλγαροι που έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, είναι λογικό να έχουν φίλους στις χώρες τους. Από την άλλη, Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία και την Αγγλία, είναι λογικό να έχουν φίλους από την Ελλάδα.

Μετά από τους πέντε πρώτους, σε περίπου ίδιο επίπεδο κυμαίνονται: υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Λατινική και Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή, Νότιος Αφρική και Αυστραλία! Τι μαθαίνει κανείς…

Μπορείτε να εξερευνήσετε τον χάρτη εδώ!

Επιλέγοντας την Ελλάδα, βλέπετε το εξής:

Friendship mapping for Greece
Friendship mapping for Greece
Enhanced by Zemanta
Stratos Laspas
Ακολουθήστε!

Stratos Laspas

O Στράτος Λάσπας είναι Certified Eating Psychology & Mind-Body Nutrtition Coach. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη στην ψυχολογία της διατροφής (Eating Psychology Coaching) είναι μια συναρπαστική και καινοτόμος προσέγγιση που αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα θέματα βάρους, αδηφαγίας (binge eating), υπερφαγίας (overeating), συναισθηματικής υπερφαγίας (emotional eating), προκλήσεις σε σχέση με την προσωπική εικόνα που έχουμε για το σώμα μας (body image), τις αιώνιες, ατελείωτες και επαναλαμβανόμενες δίαιτες (yo-yo dieting), καθώς και ποικιλία ζητημάτων υγείας και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η λειτουργία της πέψης, η αίσθηση κόπωσης, η πεσμένη ή ευμετάβλητη διάθεση, η λειτουργία του ανοσοποιητικού και άλλα.

Share your thoughts! - Πείτε μας τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.