Lack of Vitamin D linked to Parkinson’s disease risk

To further add to a previous post on Vitamin D3, here’s some more research results:

From Yahoo News:

Greater levels of vitamin D have been linked to a lower risk of Parkinson‘s disease in a study in Finland where low sunlight leads to a chronic lack of the nutrient, researchers said Monday.

Scientists from the National Institute for Health and Welfare, Helsinki, Finland, first hypothesized that Parkinson’s “may be caused by a continuously inadequate vitamin D status leading to a chronic loss of dopaminergic neurons in the brain.”

After adjusting for potentially related factors, including physical activity and body mass index, those with the highest levels of vitamin D (top 25 percent of the group) were found to have a 67 percent lower risk of developing Parkinson’s disease than those with the lowest level of the vitamin (bottom 25 percent), the study said.

Some more external links:

Enhanced by Zemanta
Stratos Laspas
Ακολουθήστε!

Stratos Laspas

O Στράτος Λάσπας είναι Certified Eating Psychology & Mind-Body Nutrtition Coach. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη στην ψυχολογία της διατροφής (Eating Psychology Coaching) είναι μια συναρπαστική και καινοτόμος προσέγγιση που αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα θέματα βάρους, αδηφαγίας (binge eating), υπερφαγίας (overeating), συναισθηματικής υπερφαγίας (emotional eating), προκλήσεις σε σχέση με την προσωπική εικόνα που έχουμε για το σώμα μας (body image), τις αιώνιες, ατελείωτες και επαναλαμβανόμενες δίαιτες (yo-yo dieting), καθώς και ποικιλία ζητημάτων υγείας και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η λειτουργία της πέψης, η αίσθηση κόπωσης, η πεσμένη ή ευμετάβλητη διάθεση, η λειτουργία του ανοσοποιητικού και άλλα.

This Post Has One Comment

Share your thoughts! - Πείτε μας τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.